JORD wood watch - Fieldcrest Maple

*press sample

Reviews van dit merk zag ik al een aantal jaartjes op Instagram en verschillende blogs voorbij komen. En ik was gelijk verkocht! Heb ze altijd bijzonder gevonden; een houten horloge.
Je hebt er vast van gehoord; JORD horloges. Vandaag laat ik je er eentje zien!Een aantal weekjes na ons contact kreeg ik het pakketje binnen, in dit geweldige doosje. De deksel schuif je van de bovenkant af en dan komt je horloge tevoorschijn. Om een kussentje gedaan en in bubbeltjesplastic, samen met de extra houten schakels, pinnetjes en je garantiekaart.

Is het geen beauty? Het horloge is uit de Fieldcrest serie, gemaakt van maple hout, wat in het nederlands esdoornhout is. Esdoornhout is bijzonder sterk en duurzaam. En daarom ook geschikt om bijvoorbeeld honkbalknuppels van te produceren. Het hout van dit horloge komt het noord-oosten van de Verenigde Staten. Vind het zo mooi dat je die hout ringen er in ziet!
Er is aan elke detail gedacht. Het knopje om de tijd te verzetten, de wijzerplaat van hout en de informatie op de onderkant van het horloge. Ook staat er China; de horloges worden daar gemaakt. De reden zal ongetwijfeld financieel zijn. Het uurwerk is gemaakt in Japan.

Ik heb nog nooit eerder een houten horloge gehad en was dan ook erg benieuwd naar hoe ie zou aanvoelen. Zoals er mensen zijn die niet tegen nagels over een krijtbord kunnen, kan ik niet tegen onbehandeld hout. Ruw hout. Ik krijg er kippenvel van! Brrrr. Gelukkig voelen deze horloges vrij glad aan en heb ik hier absoluut geen last van.


Ik draag de JORD met veel plezier! Wel heeft dat eventjes geduurd; hij werd te klein geleverd en dus moest ik naar de juwelier om er schakeltjes bij in te laten zetten. Ik denk dat ik dat anders zelf had gedaan en dat kan ook (JORD adviseert je daar ook in als je dat wil) maar was bang het horloge misschien te beschadigen nog voordat ik 'm op de foto zou zetten. Dat risico wilde ik niet nemen!

Vind 'm bijzonder en uniek. Het beweegt en draagt zoals een horloge van elk ander materiaal en je hebt echt iets bijzonders om je pols! Dit is de Maple uit de Fieldcrest serie, maar er zijn nog veel meer series. En ook prachtige horloges voor mannen. Neem zeker een kijkje op hun te gekke site voor vele andere modellen, kleuren en series; www.woodwatches.com.For a few years now I see reviews and gorgeous pics of these wooden watches. I think they're so unqiue and beautiful and so I was psyched when JORD emailed me if I wanted to review a watch. Very happy (and lucky) girl I am! 
Few weeks later I received a wooden box with a lid that you can slide off. All covered and protected was the watch; around a soft tiny pillow. Unfortunately it was a bit too small for me so the jeweler made the watch a bit bigger with the supplied wooden parts.

This watch I choose is from the Fieldcrest series, the Maple one. Maple is very strong, light wood and very durable. The wood comes from the North-East of the United States. The watch itself is manufactured in China, the timepiece is Japanese.

Like people can't stand the sound of nails scratching a chalkboard, I really can't stand untreated wood. The touch makes me feel sick and gives me goosebumps (how odd, I know!). So I was very pleased when I felt the watch being smooth to the touch. And love that you can see the wood rings!

The watch moves and wears just the same as any other watch. But it's WOOD and I really like that unique detail! They got all sorts of watches, also for men. And different sorts of wood and models!
So check out their website. Let me know what you think!

Wooden Watches Men

0 reacties:

Een reactie posten

****Comments with URL's will be removed! ****