Tip: Remove Gel Polish


Onlangs liet ik je een mooie uitvinding zien hier: Gelibility. Waarmee je je eigen nagellak omtovert tot gellak.
Ik maakte een mani met twee zilveren studs met een donkergrijze lak van het merk 17. Wil je de review nog eens lezen? Klik dan hier!


Nu kom je een keer op het punt dat je je gellak wilt verwijderen. En dat is een belangrijk punt! Het maakt een groot verschil in hoe je nagels tevoorschijn komen; beschadigd of niet beschadigd. En die beschadiging was ik zo bang voor. Maar het ging super goed!

Ik gebruikte een soort pads die ik op EBay heb besteld. Ok ja, het werkt hetzelfde als stukjes wattenschijf 'doordrenken' met nagellakremover of aceton, op je nagel leggen en een stukje aluminiumfolie eromheen. Maar... ben je lui zoals ik en wil je gewoon je vinger gelijk in zo'n pad willen steken zonder al die voorbereiding? Dan is dit wel wat voor je.

Verschillende merken adverteren er mee maar vind de prijzen zo enorm hoog! Ben eens gaan zoeken op EBay en vond daar deze pads.


Eerst vijl je de gellak 'ruw'. De bovenste glanslaag doorbreek je als het ware zodat de aceton of remover beter doordringt tot in de lak wat nodig is voor het weekproces.Bij het stippellijntje trek je de bovenkant van de 'sachet' af. Hou 'm niet gelijk op de kop, want er zit genoeg remover in. Nu loopt dit er niet gelijk uit maar als je er misschien in zou knijpen dan wel. Je steekt je vinger in het zakje en vouwt 'm zachtjes dicht.


Ik heb elke keer getimed en gekeken naar wat nou de beste tijd was. Je wilt zo'n pad natuurlijk niet heel lang op je nagels hebben. Ik zat elke keer zo rond de 5 minuutjes, soms niet eens, om het goed te kunnen verwijderen. De gellak is week geworden en dit kun je er dan vervolgens afhalen met bijvoorbeeld een rozenhoutstokje. Het moet uiteraard wel zo zacht zijn dat je geen kracht hoef te zetten of te trekken!


Ik gebruik hier een andere tool voor zoals op de foto te zien is. Kon het zo er af krijgen!

De pads zijn makkelijk in gebruik en zuinig; je kunt 1 pad gebruiken voor 2 nagels. Nog voordat mijn eerst bestelling op was heb ik nu alweer nieuwe besteld en in huis, voor het geval ik weer Gelibility wil gebruiken. Waar heb ik die besteld? Op EBay en ik neem even het voorbeeld van de laatste bestelling, bij deze verkoper en dat voor omgerekend €2,40 voor 20 pads. Vind ik een koopje als je bedenkt dat OPI voor 20 stuks €8,50 vraagt en daarbij moet je ook nog het witte gedeelte zelf gaan weken met remover! Je kunt vaak kiezen uit 10, 20 of meer stuks. Heb eerst 10 gedaan om te proberen. Bevalt mij prima! Nog de laatste tip, zoals altijd bij deze techniek; goed smeren na de tijd! Je nagels en huid drogen uit van de remover en/of aceton.0 reacties:

Een reactie posten

****Comments with URL's will be removed! ****