Gelibility - Review


Ik kreeg onlangs een heel leuk mailtje van Stephanie. Zij vroeg mij of ik een review wilde maken over Gelibility.
Gezien ik geen ervaring heb met gel lak en dergelijke was mijn nieuwsgierigheid gelijk gewekt en zei ja! Gel lak had ik niet eens nodig...  Want met deze twee potjes maak je namelijk je eigen gel lak.
Huh? Ja. Ik zal het je uitleggen. Men neme:


Eerst dacht ik oh jee. Ik heb hier geen verstand van. Angst voor beschadigen van mn nagels, angst voor fouten. Maar het is kinderspel! No worries at all.

Ik heb alles klaar gezet en de handleiding voor mij neergelegd zodat ik stap voor stap kon kijken wat ik moest doen.


Duidelijker kan niet. Nummer 1 staat beschreven dat je een dun laagjes Stick It op je nagels aanbrengt op schone nagels. Doe dit een beetje met beleid en een stukje van je nagelriemen af. De lak hard je immers uit onder een lamp en je wilt geen harde stukken op je nagelriemen! Je hoeft geen dikke laag aan te brengen.


120 seconden over de lamp en voilá. Met een beetje alcohol op een watje veeg je de plakkerige laag van je nagels. De eerste stap is gezet. En dan komt het leukste. Lijkt veel werk maar is het zeker niet! Je moet alleen even een aantal dingen weten. En die ga ik je vertellen.

Je kiest een lak uit die goed dekt (althans, dat raad ik je wel aan!) en zet die klaar. Je pakt het flesje Fix It er bij (de Stick It heb je niet meer nodig). De Fix It ga je mengen met je gewone nagellak om er gellak van te maken:

Je pakt het mengpalet erbij en mengt daar een 50/50 verhouding van Fix It én je nagellak. Daarbij wil je wel als tip geven: de Fix It heeft een dikkere kwast en meer volume dan nagellak. Houdt in dat je wel iets meer nagellak kan toevoegen aan de Fix it voor een gelijke verhouding als je druppeltjes gaat tellen.


Dan: 1) Je maakt je nagellak kwastje schoon met alcohol of aceton. Tip: Je dekt je open potje nagellak af. 2) Met je nagellak kwastje meng je de Fix It en de nagellak (en dus niet met je Fix It kwastje!)

Je zelfgemaakte gellak zal niet meteen dekkend zijn omdat het minder geconcentreerd is. Een tweede laagjes is dan ook nodig. Maar eerst ga je de eerste laag uitharden onder de lamp, weer 120 seconden. Vergeet je nagels niet te 'wrappen'!


Als je gemengde gellak op is, maak je nieuwe voor de tweede laag. Je kunt je mengpalet gewoon schoonvegen. Je maakt indien nodig nieuwe lak. Vergeet niet: * mengen met je schoongemaakte nagellak kwastje, * je potje nagellak afdekken tegen uitdroging. Lak je nagels, tweede laag. Hopelijk is die dekkend en anders een derde laag aanbrengen.

Zijn je nagels dekkend? Dan lak je na het uitharden van de laatste laag nog een laagje Fix It (als topcoat voor een mooie glans en houdbaarheid) en die hard je ook weer uit onder je UV lamp. Die veeg je wél weer schoon met wat alcohol.


Tadaaa! Done! Het is eventjes wennen om gellak op te hebben; je hebt een dikkere laag lak op je nagels dan bij gewone nagellak. Ik was erg nieuwsgierig naar de houdbaarheid ook. En het er af halen...!

Hou er rekening mee dat mengen met zich meebrengt dat het niet elke keer helemaal gelijk kan zijn. Ga dus niet per nagel mengen, want je kunt verschil in dekking krijgen maar ook kan er kleurverschil komen. Aan te raden is te beginnen met bijvoorbeeld je pink, ringvinger, middelvinger en wijsvinger aan beide handen. Zijn die in ieder geval gelijk qua kleur en dekking, je duimen kun je altijd later weer doen, valt minder op toch? Kan ik ook een holografische gellak maken? Yup. Dat kan ook. Dan is het helemaal belangrijk dat je een gelijke hoeveelheid mengt, bijvoorbeeld 2 druppen Fix It en 3 druppen holo. Wat ik wel las in andere reviews is dat het glitter effect van een lak toch wel minder kan zijn doordat het minder geconcentreerd is.

De houdbaarheid was ik erg tevreden over. Heb het toch bijna 2 weken op gehad zonder dat er iets aan mankeerde. Glans bleef mooi en had hoogstens een klein beetje 'slijtage' aan de randen en 'uitgroei' (wat logisch is!). Het eraf halen was easy peasy! Zo klaar. Ik ga je een review laten zien binnenkort van hoe en waarmee ik dit deed.

Kan ik dit je aanraden? Ja. Indien je geen enorme verslaafde bent die om de dag (of zelfs elke dag tra la la) je nagellak veranderd. Doe je dit niet dan is dit een fijne oplossing! Gellak kan duur zijn. En met deze twee potjes Gelibility kun je gewoon je eigen (goed dekkende) normale nagellak gebruiken. En het blijft lang en mooi zitten. De prijs? Dat is best wat. Maar als je bedenkt dat je uit 1 potje Fix It ongeveer 25 manicures kan halen dan is het ineens helemaal niet duur. De Fix It en de Stick It kosten €24,95 per potje. Ook zijn er sets verkrijgbaar voor tussen de 50 en 80 euro, afhankelijk van wat er in de set zit. Je kunt het kopen in de shop van Gelibility, klik hier! Maar het is ook verkrijgbaar bij Get Your Nails Done.nl!

0 reacties:

Een reactie posten

****Comments with URL's will be removed! ****