My nail art Tools


Ik kreeg de vraag een poosje terug wat voor kwastjes ik gebruik. Dat bracht mij op het idee om je die te laten zien hier! Het zijn er nogal wat, maar gebruik veel dezelfde.
Ik heb een beker met al mijn kwastjes erin. Werd gek van zoeken in mijn lades en natuurlijk moet je dan net dat ene kwastje hebben wat daar zo ergens tussen ligt en heb je nog natte lak op je nagels zitten.... Mission impossible. Nu kan ik ze makkelijk pakken en vinden!

Op EBay heb ik alle kwastjes en dottingtools besteld. Vele malen goedkoper! Helemaal als je met een veiling meedoet; daar heb ik deze drie zwarte kwasten ook mee gekregen.Je kunt ze vinden op EBay onder "Professional Nail Art Brushes". Ik kan ze wel aanraden. Ze zijn aan de grote kant maar ze liggen daarom ook wel fijn in de hand vind ik! Ik maak hier van alles mee. Versieringen, stipjes, blaadjes... Zoals bij bijna elk kwastje wat ik heb laten de twee delen vaak los en dus vandaar dat plakbandje :-)

Ik geloof dat deze set op de foto hieronder niet helemaal compleet is. Er zit nog een fanbrush bij en nog wat andere kwastjes. Maar deze vier gebruik ik van deze set. De eerste heb ik bijgeknipt om een klein kwastje te krijgen. Die gebruik ik ook voor van alles...Ook deze vier bovenstaande witte kwastjes heb ik gekocht op EBay. Betaal er nooit veel voor en gebruik ze zolang de haren nog goed zijn. Als de uit gaan staan dan koop ik vaak een nieuwe set!

Deze drie op onderstaande foto zijn echte "stripers". Deze gebruik ik puur en alleen om lijnen mee te trekken. Zo maak je mooie, rechte lijnen.Voor elke kwast absoluut heel belangrijk; verzorg ze goed. Maak ze schoon na gebruik! Nu wil ik dat ook nog wel eens vergeten... Maar zo houd je ze wel langer mooi. Vooral de lange stripers. Zo blijven de haren mooi recht voor strakke lijnen.

Dottingtools. Ook absoluut onmisbaar! Je kunt ze zelf ook maken. Spelden kop, cocktail prikkers, pen... Ik gebruikte altijd cocktail prikkers. Totdat ik besloot dat dottingtools misschien toch een stukje handiger waren ;-)Je kunt ze gebruiken voor heel wat dingen. Stipjes, bloemetjes, you name it! Heb er ook wel lijntje mee gemaakt of getekend. Het zal minder strak worden maar dan kan ook precies de bedoeling zijn.

Ik ben wel wijs met mijn kwastjes. Nu pak ik tegenwoordig wat vaker verschillende kwasten maar voorheen deed ik alles met hetzelfde kwastje. Die was dan ook heilig... En als ie oud werd nam ik met pijn in mijn hart afscheid.


Ben al jaren fan van Robin Moses en die kan je veel leren over hoe je kwastjes gebruikt. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld hoeveel druk je op een kwast uitoefent om een dikkere vorm op je nagels te krijgen, maar als je het puntje omhoog haalt je een smallere vorm krijgt. Hmmm lastig uit te leggen. Ik zou zeggen, bezoek haar YouTube channel en ga eens rondkijken.

Welke nail art tools kan jij niet zonder?


19 reacties:

 1. Anoniem10:17

  Leuk om te zien! Die eerste drie zwarte lijken mij wel wat! Ik moet zeggen dat de kwastjes die ik het fijnst vind, die heb ik zelf bijgeknipt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. It's always nice to see the tools others use :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien! Ik zie dat we grotendeels dezelfde kwastjes gebruiken, ik kan alleen totáal niet overweg met stripers, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe kan dat? Ik vind ze erg handig! Grappig dat we dezelfde kwastjes gebruiken!

   Verwijderen
 4. Wat een goed artikel! Ik wil binnenkort namelijk zelf ook het één en ander aanschaffen voor nail art. Dus hier heb ik zeker wat aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op EBay heb je echt zoveel keus! Succes, benieuwd wat je gaat kopen.

   Verwijderen
  2. Dankjewel, ik hoor veel over EBay zal daar even gaan kijken!

   Verwijderen
 5. Heb net toevallig een hele nailart set binnen gekregen. En kostte haast niks! 12 delig in handige roletui. Nu maar gaan gebruiken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heerlijk he! Zo handig, en lekker goedkoop!

   Verwijderen
 6. leuk om te zien wat je allemaal gebruikt ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel! Verschillende kwastjes zijn altijd erg. Die witte kwastjes heb ik zelf ook, misschien ga ik die zwarte ook wel bestellen die lijken me ook erg handig! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb jij er veel, heel leuk. Ik heb slechts en dottingtools dat ik maar een keer gebruikt heb :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem11:02

  Dat zijn een hoop kwastjes, ik heb wel wat maar alles wat ik doe, doe ik daarmee :p
  En Robin Moses is inderdaad geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deed ik in het begin ook! En is ook makkelijk!

   Verwijderen
 10. Zou je die stripers aanraden? Met het oog op 'toegevoegde waarde' in verhouding met een normaler kwastje (zoals je 1e foto)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Stel dat je een nail art wilt maken met strakke, rechte lijnen. Deze zijn zo makkelijk daarvoor! Omdat ze zo lang zijn kun je de streep ook echt recht krijgen. Dus ik zou ze wel aanraden! En ze zijn goedkoop, dus no harm! :-)

   Verwijderen
 11. Wow jij hebt er ook al zoveel! Ik heb een paar kwasten op mijn bureau in een beker staan en de overige liggen in mijn helmer. Als ik begin aan een freehand nailart probeer ik wel alles al klaar te hebben liggen :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, daar ben ik dan weer iets te chaotisch voor denk ik :-P

   Verwijderen

****Comments with URL's will be removed! ****