30 day challenge Day 5

Ola!

Gesetteld en wel weer even een berichtje vanaf de oude vertrouwde bank. Mijn kat die het hier zo naar haar zin heeft ligt naast mij te knorren. Vannacht kreeg ik propjes aangeboden, werd er zachtjes op mijn hoofd geniest, in mijn oor gesnuffeld en mijn benen warm gehouden door haar. Ze is niet gewend om bij mij te slapen en ik op mijn beurt niet gewend dat zij bij mij slaapt. Maar ze vind het kennelijk geweldig! Ik ietsje minder maar ok, ik neem het op de koop toe :-)

En hierbij alweer de vijfde vraag aangebroken. Leuke vraag en er schiet als eerste een recept in mijn hoofd wat ik regelmatig maak, supersnel klaar is en ook nog erg lekker.



Day 5 Een recept
Een simpel maar heerlijk recept: Bonenschotel!
Wat heb je nodig?

- Hak Bonenschotel
- gehakt (zelf te bepalen hoeveel, aan te passen aan hoeveel personen)
- wraps (ik haal ze bij de Action als ze er zijn en heb altijd wat in huis)
- creme fraiche voor de liefhebber

Het gehakt doe je in een braadpan of wok en rul je gaar. Vervolgens voeg je de pot bonenschotel toe en roer je alles doorelkaar. Ondertussen maak je de wraps warm, zelf doe ik ze even in de magnetron totdat ze warm zijn. De creme fraiche is optioneel, zelf gebruik ik het graag om het mengsel wat te binden en het zo makkelijker te eten is. Maar het is ook erg lekker!

Je legt 1 of 2 wraps op je bord en je schept de bonenschotel op de helft van de wrap. Je rolt 'm op en.. smakelijk eten!!

Echt een van mijn favoriete gerechten om te eten. En weer de vraag aan jullie... Wat is jullie favoriete gerecht?


Tot gauw!


2 reacties:

  1. Anoniem07:21

    Recept eiersalade

    Ingrediënten
    4 eieren
    4 el mayonaise
    1 el ketchup
    1 tl kerriepoeder
    1 gesnipperde ui
    Stukje kaas in kleine blokjes gesneden

    Bereiding
    Kook de eieren (hard) Nadat deze zijn afgekoeld, pellen en in kleine blokjes snijden. Doe vervolgens de mayonaise, ketchup, kerriepoeder en gesnipperde ui en in blokjes gesneden kaas in de schaal van de in blokjes gesneden eieren en roer het door elkaar.
    Voeg vervolgens naar smaak nog wat meer kerriepoeder toe, eventueel een scheutje yoghurt.
    Laat het vervolgens lekker koud worden in de koelkast, dan smaakt het nog beter.
    Lekker op toastjes of als salade bij een buffet.

    Eet smakelijk!

    Rian.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Rian!
      Leuk dat je meedoet :-) Dit klinkt erg lekker...
      bedankt!

      Dikke tuutsjes!

      Verwijderen

****Comments with URL's will be removed! ****